Pittige Thaise pindasoep

Featured Video Play Icon

OhMyFoodness heeft ooit stage gelopen in Thailand waar ze de Thaise keuken heeft leren kennen en zelf is ze gek op de (licht)pittige en ietwat zure smaken. Vandaag maakt ze een pittige Thaise pindasoep die je direct naar Thailand haalt wanneer je hem proeft.

Ingrediënten

  • 75 gram rode currypasta
  • 1 theelepel gemberpasta
  • 1 theelepel chilipasta
  • 3 blaadjes kaffir limoen
  • 1 stengel citroengras gekneusd
  • 250 gram kipfilet in reepjes
  • 100 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 100 gram taugé
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gram romige pindakaas
  • 400 milliliter kokosmelk
  • Sap van 1 limoen

Geef een reactie