Featured Video Play Icon

Tapas zijn kleine Spaanse hapjes dat vaak als tussendoortje wordt gegeten bij een borrel. Spaanse tapas zelf maken? Bekijk hier de video!

Aoli

  • 120 milliliter olijfolie
  • 120 milliliter zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Albondigas

  • 500 gram riblappen/rundergehakt
  • 1 ui
  • 120 gram paneermeel
  • Klein handje gehakte peterselie
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel gemalen peper
  • 2 eigelen

Albondigas saus

  • 6 tomaten
  • 1 geroosterde paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Handje peterselie
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Patatas Bravas

  • 900 gram kruimige aardappelen
  • 2 eetlepels azijn
  • Zout en peper naar smaak

Bravas saus

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Zout naar smaak
  • 1 eetlepel zoete gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels pittige gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 2 theelepels sherry azijn

Calamari

  • 500 gram inktvis in ringen
  • Sap van 1 citroen
  • 250 gram bloem
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen peper
  • Snuf zout
  • 120 milliliter volle melk

Geef een reactie