Featured Video Play Icon

Steak au Poivre of pepersteak is een Frans gerecht dat bestaat uit een biefstuk, bij voorkeur een filet mignon, die bedekt wordt met gebroken peperkorrels en vervolgens wordt gegaard. Steak au Poivre zelf maken? Bekijk hier de video!

Steak au Poivre

  • 1 Ierse rib eye (350 gram)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel hele zwarte peperkorrels
  • 2 eetlepels olie
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 40 gram ongezouten boter
  • 1 grote sjalot
  • Verse tijmblaadjes
  • 100 milliliter sherry
  • 2 eetlepels groene peperkorrels
  • 120 milliliter runderbouillon
  • 60 milliliter slagroom

Franse frietjes

  • 1 kilogram kruimige aardappelen
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel zout
  • Zonnebloemolie

Geef een reactie