Top 5 stamppotten van Nederland

Featured Video Play Icon

De 5 bekendste stamppotten van Nederland speciaal voor jou op een rijtje in deze stamppotten special! We gaan van de hete bliksem naar boerenkool en uiteindelijk komen we terecht bij de zuurkool.

Hete bliksem

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram Elstar appels
  • 20 gram boter
  • 75 milliliter volle melk
  • 1 ui
  • 1 theelepel grove mosterd
  • Peper en zout
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 rookworst
  • 100 gram uitgebakken spekjes

Hutspot

  • 500 gram aardappels
  • 350 gram winterpeen
  • 2 uien
  • 1 laurierblaadje
  • 20 gram boter
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 75 milliliter melk
  • Zout en peper
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 rookworst
  • 100 gram uitgebakken spek

Rauw andijvie

  • 500 kruimige aardappelen
  • 300 gram andijvie
  • 20 gram boter
  • 75 milliliter volle melk
  • Peper en zout
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 speklapje
  • 100 gram uitgebakken spek

Boerenkool

  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 75 milliliter volle melk
  • 20 gram boter
  • 1 theelepel grove mosterd
  • Peper en zout
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 rookworst
  • 100 gram uitgebakken spek

Zuurkool

  • 500 gram aardappelen
  • 250 gram zuurkool
  • 50 gram boter
  • 1 laurierblad
  • 10 jeneverbessen
  • 100 milliliter witte wijn
  • 50 milliliter water
  • Peper en zout
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 rookworst
  • 1 speklapje
  • 100 gram uitgebakken spek

Toppings

  • 500 gram gerookte spekblokjes
  • 4 rookworsten
  • 4 speklapjes

Jus

  • 3 eetlepels braadvet van de gerookte spekblokjes
  • 2½ eetlepel bloem
  • Scheutje water
  • 500 milliliter runderbouillon
  • Zout en peper

Geef een reactie