Featured Video Play Icon

Tourtière is een Canadese vleestaartschotel afkomstig uit de provincie Quebec, meestal gemaakt met varkens-, kalfs- of rundvleesgehakt en aardappelen. Tourtière zelf maken? Bekijk hier de video!

Deeg

  • 350 gram bloem
  • 225 gram ongezouten boter
  • 1 theelepel zout
  • 7 eetlepels ijswater
  • 2 theelepels azijn

Jus

  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 milliliter bouillon
  • 1 ui
  • Verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblaadje

Kruidenmengsel

  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel gedroogde salie
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gember
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel piment
  • ⅛ theelepel kruidnagel
  • ¼ theelepel gemalen mosterdzaad
  • 1 snuf Korean pepperflakes

Vulling

  • 500 gram aardappelen
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel boter
  • 1 grote ui
  • 2 stengels gehakte bleekselderij
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 500 gram procureur
  • 500 gram runder riblappen
  • 240 milliliter aardappel water
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water

Geef een reactie