Matchday EK 2024

Featured Video Play Icon

Welkom bij de nieuwe voetbalshow van Broederliefde. Samen met Emms, Mella, Jerr, Sjaf & Edson beleven we het EK als nooit tevoren.

In deze eerste aflevering schuiven straatvoetbal legend Soufiane Touzani en Ajax-speler Jorrel Hato aan! Touzani vertelt over zijn ontmoetingen met Robin van Persie, Thierry Henry en het hooghouden met Ronaldinho. Met Jorrel Hato bespreken we de lessen van Virgil van Dijk, zijn keuze voor Oranje en hoe je omgaat met druk op het allerhoogste niveau. De mannen van Broederliefde zijn ook nog eens langs gegaan bij Oranje in Zeist om internationals Brian Brobbey en Steven Bergwijn een aantal scherpe vragen te stellen. Dit alles en meer in Matchday!

In de tweede aflevering bespreken ze met Noa zijn eerste seizoen bij PSV en vertelt hij open over zijn band met Ronald Koeman en Louis van Gaal. Kevin deelt zijn ideale Oranje-opstelling en spreekt vol bewondering over zijn jeugdheld David Beckham. En waarom doet iedereen eigenlijk zo moeilijk over de hoofdband van Memphis? Dit alles en meer in deze nieuwe aflevering van Matchday!

Direct na de wedstrijd van Nederland tegen Polen gingen ze kuve met drie uitstekende gasten: voormalig Oranje-international Jetro WIllems, voormalig Feyenoorder Jerson Cabral en niemand minder dan Rajiv van La Parra! Definitely not players for the bench!

In de derde aflevering van Matchday hebben ze een indrukwekkende line-up met EK-legende Jetro Willems en aanvallers Rajiv van La Parra en Jerson Cabral! Koeman fixt het weer met zijn magische wissels! Wout Weghorst schiet Nederland naar een overwinning tegen Polen. De jongens blikken terug op de wedstrijd en bespreken hoe we het moeten doen tegen het grote Frankrijk… Willems vertelt over zijn eigen EK in 2012 en Cabral spreekt over zijn Feyenoord-periode onder Koeman. Mella wordt exposed door Jerr

Nederland - Frankrijk eindigde misschien in een 0-0, maar de boys hebben meer dan genoeg te bespreken! Moet Nederland blij zijn met een punt, of was er meer te halen? Jerr heeft in ieder geval zijn twijfels over de afgekeurde goal van Xavi….

Er valt veel te bespreken, want Nederland leed een zure nederlaag tegen Oostenrijk…Joey Veerman werd extreem vroeg gewisseld en achterin ging er van alles mis. Hoog tijd voor een analyse van Broederliefde & Fraasie om de problemen op te lossen! Hoe gaan we dit EK kantelen?

Het is Matchday! Dit alles en meer in Matchday terug met een nieuwe aflevering! En onze gasten zijn definitely not players for the bench! Feyenoorder en Oranje-international Quilindschy Hartman en ESPN-presentatrice Fresia Cousiño Arias schuiven aan en blikken vooruit op Nederland-Roemenië.

Hartman vertelt over het herstel van zijn zware kruisbandblessure, het afscheid van Arne Slot bij Feyenoord en deelt zijn ideale Oranje-opstelling. Dit alles en meer in Matchdayische anekdote over hun tijd bij FC Utrecht en met Fresia hebben we het onder andere over de relatie tussen de media en het Nederlands Elftal. Dit alles en meer in Matchday!

Nederland door, Cristiano Ronaldo’s gemiste penalty en een zware kraker op het programma tegen Turkije. Kortom: tijd voor een nieuwe aflevering van Matchday, de leukste voetbalshow van deze zomer met dit keer Devyne Rensch en Naci Ünüvar als gasten.

Er valt veel te bespreken na de overtuigende overwinning gisteren op Roemenië. Ronald Koeman had geluisterd naar de laatste aflevering met Quilindschy Hartman, want Steven Bergwijn kreeg zijn kans. Moet Bergwijn nu rechtsbuiten blijven staan? En is Gakpo nu de grote ster van dit Nederland? Naci Ünüvar vertelt over zijn emoties gisteren tijdens Turkije en hoe hij daarna gelijk de straat opging om feest te vieren. Daarnaast bespreken ze met Devyne Rensch de komst van Farioli bij Ajax, het zware trainingsregime en geeft hij ons een inkijkje in de kleedkamer.

Oranje staat na een spannende wedstrijd tegen een sterk Turkije in de halve finale van het EK! Hoog tijd dus om dit alles en meer te bespreken in een gloednieuwe Matchday met Broederliefde. Ze krijgen bezoek van Feyenoorder en Oranje-international Quinten Timber en rising star Tijjani Noslin en bespreken hun bijzondere carrières met de jongens van Broederliefde.

Waarom besloot Quinten Ajax te verlaten? En hoe was het om zijn tweelingbroer Jurriën Timber te zien vertrekken naar het grote Arsenal? Tijjani Noslin vertelt zijn inspirerende verhaal over zijn jonge maar nu al legendarische carrière. In 2024 speelde hij nog bij Fortuna Sittard, maar hij vliegt deze zomer naar Rome om zijn transfer naar het grote Lazio Roma af te ronden.

Ze bespreken de kwartfinale van Oranje met QUCEE en kijken vooruit naar de wedstrijd tegen Engeland. Kortom, weer een hele volle en mooie aflevering van de leukste voetbalshow van de zomer!

Oud Oranje-international Eljero Elia en Ilias Vietto en Charbonn zijn te gast en blikken vooruit op de spannende wedstrijd. Elia blikt terug op het legendarische WK in 2010 en onthult wat er gebeurde in de rust tijdens Nederland tegen Brazilië. Ilias Vietto en Charbon vertellen over hun eerste stappen als zaakwaarnemer en hoe deze ambitie eindige in een zakenreisje naar een club in Cyprus.

Verder bespreken ze de toekomst van Lamine Yamal, de uitschakeling van Frankrijk en natuurlijk blikken ze ook vooruit op Nederland - Engeland. Dit alles en nog veel meer in aflevering negen van Matchday!

n aflevering 10, de laatste van dit seizoen, heeft Broederliefde drie fantastische gasten in de studio: Feyenoord-speelster Kirsten van de Westeringh, presentator Défano Holwijn en niemand minder dan Ronnie Flex zijn erbij.

Als klap op de vuurpijl bellen ze bovendien met Oranje-international en nieuwbakken Manchester United-speler Joshua Zirkzee over zijn transfer en het EK met Oranje!

Natuurlijk praten ze over de liefde van Ronnie en Kirsten voor Feyenoord, over Défano’s club Real Madrid en Kylian Mbappé, maar ze praten ook over de vele kruisbandblessures in het vrouwenvoetbal. Er wordt daar veel onderzoek naar gedaan en Kirsten vertelt over haar zware blessures.

Geef een reactie