Spike Sports Report: GLORY Collision 3

Featured Video Play Icon

GLORY heavyweight kampioen Rico Verhoeven en K-1 kampioen Alistair Overeem staan tijdens GLORY Collision 3 voor het eerst tegenover elkaar. En tijdens de persconferentie konden wij al even volop genieten van de sportiviteit en de gedrevenheid van de twee vechtsport-iconen. Maar vergis je niet, Verhoeven weet wat er op het spel staat, en als het aan hem ligt zal Overeem niet de belt van hem veroveren. Overeem zelf is enthousiast om weer in de ring te staan, na zijn MMA-carrière bij UFC. Hij komt om te 'knokken' maar erkent dat het stress met zich meebrengt. Zal Verhoeven zich uit het veld laten slaan door Overeem?

Na zijn winst tegen Badr Hari heeft Benjamin Adegbuyi niet stilgezeten en is hij momenteel keihard aan het trainen voor zijn tweede gevecht tegen Jamal Ben Saddik. Trots is Roemeense heavyweight echter niet op zijn eerste gevecht tegen Ben Saddik, en is meer dan gedreven om het recht te zetten. Ook Donegi Abena is vastberaden om een statement te maken tegen Sergej Maslobojev na zijn meest recente verlies tegen Luis Tavares tijdens GLORY 77. Daarnaast heeft Michael Duut net als vele anderen de afgelopen 1,5 jaar de tijd genomen om aan zichzelf te werken en is met een gloednieuw team enthousiast om weer de ring in te stappen. Met zo’n gedreven card lijkt GLORY Collision 3 er nu al een voor in de boeken te worden...

Tot voor kort bereidde Rico Verhoeven zich voor op het verdedigen van zijn GLORY titel tegen K-1 kampioen Alistair Overeem. Echter moest Overeem zich vanwege een blessure terugtrekken, en heeft ‘The King of Kickboxing’ een nieuwe tegenstander; Jamal Ben Saddik. Ben Saddik. Het is niet de eerste keer dat Rico en Jamal tegenover elkaar staan; de stand tussen de heren is momenteel 1-1 en dat maakt GLORY Collision 3 een echte ‘grudge match’. Weet Jamal met zijn nieuwe trainer Mike Passenier de titel van ‘The King of Kickboxing’ te veroveren? Of is Rico met zijn opmerkelijke trainingen te snel voor de Vlaming?

Nadat Alistair Overeem uitviel met een blessure moest GLORY druk op zoek naar vervanging. Voor Rico Verhoeven vonden ze Jamal Ben Saddik, maar dit liet toch een lege plek achter op de kaart en zodoende ging GLORY op zoek naam die de fans op het puntje van hun stoel zal brengen. Niemand minder dan Gohkan Saki, een ware held in de vechtsport, zal daarom opnieuw de ring betreden. Dit maakt GLORY Collision 3 uiteraard nu al een legendarisch evenement. Kickboksen bij K-1 is waar het voor Saki begon en hij zou zijn carrière dan ook nergens liever afsluiten dan bij de top van GLORY. Als we trainer Mike Passenier moeten geloven zal Saki, ondanks dat hij niet de gebruikelijke wedstrijd voorbereiding heeft gehad, zeker korte metten maken met McSweeney.

Na zaterdag 23 oktober verandert het kickboksing landschap misschien voorgoed wanneer Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik oog in oog staan voor het titelgevecht van het jaar. Maar voordat het zover is blikken de twee heren van het main event nog één keer terug op hun vorige gevechten. Zo geeft Rico toe tijdens zijn eerste ontmoeting in de ring met Jamal een flinke fout te hebben gemaakt bij het maken van een low-kick. Echter ontkent Verhoeven dat het om een KO ging, en had hij zelfs liever nog door willen vechten. Het meest recente gevecht tussen de huidige heavyweight kampioen en de Vlaming verliep heel anders; deze keer wist Rico de winst naar zich toe te trekken toen Jamal in zijn enthousiasme het gameplan losliet. Ben Saddik kijkt desondanks zijn verlies nog steeds met veel plezier terug naar deze wedstrijd. We zijn benieuwd wie de score 2-1 weet te maken aanstaande zaterdag...

Het gevecht van Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik tijdens GLORY Collision 3 gaan we niet snel vergeten. Iedereen in het GelreDome en alle fans thuis zaten op het puntje van hun stoel. Aan het oog van Rico is dan ook te zien dat beide vechters alles hebben gegeven in de ring.

Michael Duut was na zijn winst ook in extase en weet niet meer of hij nou zijn linker- of rechterknie gebruikte voor de TKO tegenover John King. Antonio Plazibat, die net als Jamal ook bij Mike Passenier traint, heeft laten weten dat hij een wedstrijd tegen Rico Verhoeven wel ziet zitten, maar is dit jonge talent daar al klaar voor?

Verder liet jong talent Hamicha opnieuw zien dat we hem in de gaten moeten houden, en Serkan Ozcaglayan, familie van Gokhan Saki, maakte een glorieus debuut.

Geef een reactie