Van Bodybuilder Naar Triatleet

Featured Video Play Icon

Wutru neemt ons mee in aflevering 1 van zijn nieuwe serie 'Van Bodybuilder Naar Triatleet'. Hij doet in deze video een Top Sportmedisch Onderzoek bij SMA Midden Nederland in Amersfoort. Waar hij door arts David volledig wordt gecheckt. Hartfunctie, longfunctie, bloed, urine tot lichamelijke gesteldheid. Aan het einde van de rit zal hij de transformatie delen die hij is ondergaan voor zijn nieuwe doelstelling: trainen voor een Iron Man Triatlon.

In deze video neemt Wutru ons mee in zijn laatste dag voordat hij echt zijn voorbereiding start voor de IronMan. Maar waarom doet hij eigenlijk mee met de IronMan? Daarnaast probeert hij zijn weg te vinden in de omschakeling van een bodybuilding lifestyle naar een duursport lifestyle. Het valt hem zwaarder dan verwacht maar hij heeft wel ontzettend veel zin in deze challenge.

In deze video doet Wutru een zwem analyse om zijn zwemtechniek te kunnen verbeteren bij Swim Gym in Amsterdam, onder begeleiding van Olympisch Zwemmer Johan Kenkhuis. Zwemmen is één van de drie disciplines tijdens de IronMan en voor Wutru waarschijnlijk de zwaarste naast het fietsen en hardlopen. Dankzij de video analyse zien ze exact wat hij moet verbeteren om sneller te zwemmen en mede dankzij de tips van Johan zie je zijn techniek in deze video verbeteren.

In deze video laat Wutru ons kennismaken met Tom. Tom zal hem gaan coachen en begeleiden tijdens de hele IronMan voorbereiding. Daarnaast toont Wutru het trainingsschema die Tom voor hem heeft gemaakt. Kracht en duursport zullen afwisselend verwerkt worden in het schema. Zo ook in deze video waarin ze een duurloop doen van 12 kilometer en een trainingssessie in de gym.

In deze video neemt Wutru ons mee in zijn 32 weeks out van zijn eerste IronMan 70.3 in Hoorn. Vandaag gaat hij op pad naar twee sponsoren die hem hebben benaderd voor het leveren van fiets trainingsspullen en om goed te herstellen na een zware trainingsdag. Verder doet Wutru nog een fiets workout en ramt hij wat schijven naar het dak om toch niet helemaal die pomp kwijt te raken. Het is lastig om een nieuwe lifestyle aan te nemen maar dat is juist de uitdaging.

In deze video onthult Wutru zijn nieuwe gouden cardio scoopmobiel. De eerste racefiets in zijn leven, die hij hard nodig heeft voor de IronMan op 28 juni 2020. Tom en Wutru gaan er een rondje op fietsen, ze hebben het over het belang van goede hardloopschoenen en ze geven tips om als wielrenner geen aso te zijn in het verkeer.

Het valt allemaal niet mee om de omschakeling te realiseren van bodybuilder naar triatleet. Maar Wutru is een doorzetter. Na een week eruit te zijn geweest pakt hij de draad weer op. Benieuwd welk sport horloge hij gebruikt, hoe hij nog krachttraining doet en hoe hij van zijn fiets is gevallen? Check dan de video.

In deze video zien jullie een hardlooptraining met tips voor een goede looptechniek tijdens het hardlopen. Tom Oosterdijk, de coach van Wutru, geeft tekst en uitleg. Er valt nog voldoende te verbeteren op balans en looptechniek, maar je moet ergens beginnen.

In deze video doet Wutru een bike fit zodat hij goed kan zitten op zijn racefiets en laat hij zien hoe zijn zwemtraining eruit ziet. Wutru heeft nog 24 weken om zich voor te bereiden op zijn eerste IronMan 70.3 in Hoorn.

In deze video neemt Wutru ons mee naar zijn huis wat in puin ligt en word verbouwd tot zijn droomhuis. Maar dat niet alleen. Waar staat hij nu in de voorbereiding naar zijn eerste IronMan 70.3? Ook geeft hij uitleg over de verschillende trainingsmiddelen die hij gebruikt om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

In deze video neemt Wutru ons mee in een trainingsweek. Zijn voorbereiding naar de IronMan 70.3 in Hoorn en de transformatie Van Bodybuilder Naar Triatleet. In deze aflevering laat hij verschillende trainingen zien en vertelt hij hoe hij omgaat met rust, herstel en voeding.

In deze video vertelt Wutru over het verschil tussen vetverbranding en koolhydraat verbranding en neemt hij jullie weer mee tijdens zijn voorbereiding voor de IronMan 70.3 in Hoorn.

Een half jaar geleden begon Wutru aan zijn voorbereiding voor de Iron Man Triatlon en zijn transformatie 'Van Bodybuilder Naar Triatleet'. Helaas is de triatlon waar hij aan zou deelnemen gecanceld. Zijn al die maanden training voor niets geweest?

In deze video neemt Wutru jullie mee in zijn zwaarste training tot nu toe, namelijk: 110 kilometer fietsen en 9 kilometer hardlopen achter elkaar. De eerste echte test voor Cardioman. Wutru verbrand een record aan calorieën in deze training en dat voelt hij na afloop aan zijn lichaam. Zo'n intensieve training is natuurlijk niet niks voor een bodybuilder. Nog 6 weken IronMan Prep, en dan sluit hij het af met een eigen uitgestippeld event.

Tot nu toe is Wutru 7 maanden in voorbereiding voor de IronMan 70.3. Wat zijn de fysieke resultaten? Hoeveel is hij afgevallen? En wat eet hij nu allemaal? Dat zie je in deze video waarin hij ons een hele dag meeneemt tijdens zijn maaltijden.

Nog 4 weken trainen tot Wutru zijn eigen georganiseerde IronMan 70.3 wedstrijd. Zondag 28 juni 2020 eindigt zijn cardioman avontuur. Waar het gaat plaatsvinden en hoe het parcour eruit ziet weet hij nog niet, maar dit maakt hij van te voren bekend. Daarnaast legt Wutru uit hoe je cardio combineert met kracht, vertelt hij over zijn doel na het cardio avontuur en aan het einde van de video zien we nog een heerlijk recept van Coken Meth Wutru.

De 8 maanden voorbereiding tot Wutru zijn eerste Ironman 70.3 heeft aardig wat verschil gemaakt op zijn fysiek ten opzichte van zijn bodybuild lijf. Op de foto zie je het verschil. Maar wat maakt het grootse visuele verschil nu? Dit en een kijkje in zijn trainingsdagen zie je in deze video.

In deze video traint Wutru samen met Tom Oosterdijk. Hij coacht hem al vanaf het begin. Ook vertelt Wutru een verhaal wat hij nog niet eerder heeft gedeeld. Wat te doen als je nou echt nodig moet en je bent ver van huis aan het hardlopen? Dit was de enige optie. Daarnaast gaan ze fietsen, zwemmen en geeft Tom wat handige voedingstips.

In deze video neemt Wutru jullie mee in de laatste trainingsdagen tot zijn eerste halve triatlon. Maar er was wat paniek op zijn fiets. Ook heeft hij een bezoek gebracht aan de huisarts omdat hij wat fysieke ongemakken heeft en laat hij de nieuwe limited edition Cardioman shirts zien.

In deze video laat Wutru zien welke voeding hij neemt op de pre wedstrijd dag en op de wedstrijd dag zelf van zijn eerste halve triatlon.

Geef een reactie