Featured Video Play Icon

WK voetbalwedstrijd gemist? Op deze pagina vind je alle actualiteiten rondom het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar.

Alle WK-selecties zijn bekend en dus een mooi moment om alle groepen door te spitten en op zoek te gaan naar huidige Eredivisie-spelers en oude bekenden uit de Eredivisie.

In WK Praat bespreken de heren aan tafel het openingsduel op het WK tussen Qatar en Ecuador, waarbij Hans Kraay jr. niet onder de indruk is van Qatar.

Vandaag speelt Oranje de eerste WK-wedstrijd tegen Senegal, zondag werd door de Telegraaf en VI gemeld dat Andries Noppert onder de lat zal staan. Is hij de logische keuze?

Met drie WK-duels op het programma vandaag geven Marciano Vink, Hans Kraay jr. en Kees Kwakman hun voorspellingen.

Het uitstekende optreden van de verrassende keeper van Oranje Andries Noppert wordt in WK Praat uitgebreid nabesproken.

Het dragen van de 'One Love-band' zou Oranje-captain Virgil van Dijk een gele kaart opleveren. Daarop is besloten een 'gewone' aanvoerdersband te dragen. In WK Praat levert dat krachtige woorden op, van met name Arnold Bruggink.

Bij WK Praat analyseren de studiogasten de eerste wedstrijd van Engeland in Qatar. De ploeg van Gareth Southgate maakte indruk tegen Iran: 6-2. Vooral de jonkies Bukayo Saka en Jude Bellingham vielen in positieve zin op.

Hans Kraay jr. en Jan Joost van Gangelen analyseren de wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK tegen Senegal (0-2 winst). Louis van Gaal koos voor de onervaren Andries Noppert onder de lat en hield gelijk 'de nul'.

Frankrijk wint met 4-1 van Australiรซ, uitblinker bij Les Bleus is Olivier Giroud. De spits maakte twee treffers en evenaarde het all-time doelpunten-record van Thierry Henry.

Saoedi-Arabiรซ shockeerde de voetbalwereld door Argentiniรซ met 1-2 te verslaan. Tijdens WK Praat wordt het nu al historische duel besproken.

Jan Joost van Gangelen, Yordi Yamali, Cristian Willaert en Leo Driessen bespreken dag 3 van het WK. Het opvallendste van het doelpuntloze gelijkspel tussen Mexico en Polen: de gemiste penalty van Lewandowski en de stop van Ochoa.

Wouter Bouwman, Marciano Vink, Nordin Amrabat en Kenneth Perez bespreken dag 4 van het WK. Nordin Amrabat analyseert de wedstrijd Marokko - Kroatiรซ en het Marokkaans elftal, met zijn broertje erin.

Wouter Bouwman, Marciano Vink, Nordin Amrabat en Kenneth Perez bespreken dag 4 van het WK. De heren bespreken onder andere het statement van Duitsland voorafgaand aan de wedstrijd tegen Japan.

Met vier WK-duels op het programma vandaag geven Wouter Bouwman, Marciano Vink, Nordin Amrabat en Kenneth Perez hun voorspellingen.

Jan Joost van Gangelen, Mark van Rijswijk, Kees Kwakman en Kenneth Perez bespreken wie ze de speler van de dag vinden. Kiezen ze voor: Richarlison, Cristiano Ronaldo, Breel Embolo of Kim?

Op basis van de eerste wedstrijd tegen Senegal verwachten analisten en host Jan-Joost van Gangelen, Mark van Rijswijk, Kees Kwakman en Kenneth Pรฉrez een aantal wijzigingen in de opstelling van Oranje.

Vincent Schildkamp, Marciano Vink, Arnold Bruggink en Cristian Willaert analyseren de wedstrijd tussen Nederland en Ecuador.

Vincent Schildkamp, Marciano Vink, Arnold Bruggink en Cristian Willaert hebben het over de potentiรซle tegenstanders van Oranje.

Argentiniรซ won met 2-0 van Mexico, Lionel Messi was cruciaal met de openingstreffer en een assist. Toch is de Argentijnse ploeg nog niet overtuigend. Hoe komt dat?

Frankrijk won met 2-1 van Denemarken dankzij twee treffers van goudhaantje Kylian Mbappe. Nordin Amrabat denkt dat hij topscorer รฉn man van het toernooi wordt.

Bij WK Praat bespreken de heren aan tafel de toekomst van Ajax, keert Daley Blind na het WK terug in Amsterdam en gaat de portemonnee getrokken worden voor Hakim Ziyech?

Marokko zorgde voor een stunt tegen Belgiรซ door met 0-2 te winnen, dankzij treffers van Abdelhamid Sabiri en Zakaria Aboukhlal. Kunnen de Leeuwen van de Atlas groepswinnaar worden?

Bij WK Praat zijn de heren aan tafel onder de indruk van Sofyan Amrabat, Karim El Ahmadi denkt dat een transfer naar de Premier League wel bij hem zou passen.

Duitsland sleept er in de slotfase nog een gelijkspel uit tegen Spanje, en staat na twee duels op 1 punt. Spelen de Duitsers goed genoeg om door te gaan naar de achtste finales?

Oranje gaat het laatste groepsduel spelen tegen gastland Qatar, moet Louis van Gaal vasthouden aan zijn elftal of moeten spelers als Tyrell Malacia en Xavi Simons een kans krijgen?

Mohammed Kudus blinkte uit in het vermakelijke duel met Zuid-Korea, de Ghanees van Ajax scoorde twee keer en werd de matchwinner. Gaat hij na het WK een trasnfer maken?

Nederland speelt de laatste groepswedstrijd tegen gastland Qatar. Dit zijn de voorspellingen van Vincent Schildkamp, Mark van Rijswijk, Kees Kwakman en Leo Driessen.

Milan van Dongen, Marciano Vink, Kees Luijckx en Cristian Willaert nemen Verenigde Staten onder de loep en kijken kritisch naar Oranje.

Milan van Dongen, Marciano Vink, Kees Luijckx en Cristian Willaert zouden met een andere opstelling zijn begonnen, namelijk: 4-3-3!

Cody Gakpo is de man invorm van Oranje dit WK. Hans Kraay jr denkt daarom dat de PSV' er daarom niet mee te houden is voor zijn club. De miljoenenmeter loopt inmiddels op tot meer dan 60 miljoen volgens de analist.

In WK Praat wordt het optreden van Danny Makkelie en Pol van Boekel besproken. Team Makkelie gaf een strafschop aan Argentiniรซ, maar daar is de tafel het niet mee eens.

Australiรซ wist knap te winnen van Denemarken en plaatste zich voor de knockout-fase van het WK. In WK Praat wordt deze knappe overwinning besproken en wordt de uitschakeling van Denemarken geanalyseerd.

In WK Praat wordt gesproken over de keuze om Xavi Simons nog geen minuten te geven tegen Qatar en over de aanwezigheid van familie bij de training van Oranje.

Na een geweldige dag met mooie wedstrijd bespreken de mannen aan tafel de wedstrijden, om te beginnen met Duitsland. Hoe is het mogelijk dat Duitsland niet door gaat?

Kroatiรซ plaatste zich ten koste van Belgiรซ voor de achtste finale van het WK. In WK Praat bespreken de analisten onder meer de glansrol van de 37-jarige Luka Modric.

FC Volendam heeft de trainingen hervat, maar zonder Wim Jonk. De trainer zou geblesseerd zijn, maar Kees Kwakman weet dat er veel meer aan de hand is achter de schermen van de club uit zijn eigen dorp.

Bij WK Praat wordt er nagesproken over de laatste groepswedstrijden voor de knock-outfase. Serviรซ en Zwitserland maakten er een heetgebakerd potje van met maar liefst 11 gele kaarten. Sterspeler Vlahoviฤ‡ van Serviรซ zou in de belangstelling staan van Erik ten Hag bij Manchester United, weten de mannen van WK Praat.

Een voorbeschouwing van de achtste finale Nederland - Verenigde Staten.

Oranje rekent in de achtste finale af met de Verenigde Staten. In de kwartfinale treft Nederland het Argentiniรซ van een in vorm verkerende Lionel Messi. Kan Andries Noppert de Argentijnen en Messi in het bijzonder afstoppen?

Na zijn heldenrol tegen de VS vertelde Denzel Dumfries openhartig over de rol van zijn sportpsycholoog, bij WK Praat zijn de heren blij dat Dumfries er zo open over praat.

In WK Praat bespreken de heren aan tafel het huidige systeem van het Nederlands elftal en de prestatie van Daley Blind tegen de Verenigde Staten.

Een dag na de 3-1 overwinning op de Verenigde Staten bespreekt Milan van Dongen met ESPN's Oranje-watcher Pascal Kamperman hoe het sfeertje erbij hangt in Qatar. Hoewel de Nederlandse kranten kritisch waren op het vertoonde spel, spreken de media in het buitenland juist van een geweldige prestatie.

Frankrijk won vandaag met 3-1 van Polen, sterspelers Mbappรฉ en Olivier Giroud waren wederom belangrijk. De mannen van WK Praat zijn lovend over het Franse elftal.

Engeland won met 3-0 van Senegal en de heren bij WK Praat zien veel gelijkenissen met Oranje en er is veel lof voor de mentale kracht van Bukayo Saka.

Kylian Mbappรฉ is met 5 goals momenteel sterspeler en topscorer van het WK. Hij heeft besloten om het hele WK niet met media te praten, dat zorgt voor verbazing bij WK praat.

De heren aan de WK Praat-desk bespreken het avontuur van Oranje op het WK. Wanneer is het toernooi geslaagd voor de mannen van Van Gaal?

De mannen aan tafel bespreken de kansen voor Marokko tegen Spanje.

Interviews met Frenkie de Jong, Louis van Gaal en Andries Noppert. Over hoe we Messi moeten stoppen, Braziliรซ speelt eigenlijk hetzelfde voetbal als Nederland en Noppert als cameraman.

Spanje vloog uit het WK na een strafschoppenreeks tegen Marokko. Alle drie de penaltynemers bij Spanje miste de strafschop, hoe kan dat?

De mannen aan tafel analyseren de wedstrijd Marokko - Spanje. Hans Kraay jr. is lovend over 'stofzuiger' Amrabat.

Vrijdag 9 december speelt Oranje tegen het Argentiniรซ van Lionel Messi. Hoe moet de verdediging van Louis van Gaal de Argentijnse aanvaller stoppen?

Bij WK praat hebben de tafelgasten het over de tactiek van Marokko tegen Spanje.

Cristiano Ronaldo begon tegen Zwitserland op de bank, deze beslissing werd besproken tijdens WK praat.

Wat is het mooiste WK moment tot nu toe? Laat weten in de reacties wat jou moment van het toernooi is?

Tijdens WK Praat wordt alles besproken wat je moet weten voor de wedstrijd Nederland - Argentiniรซ. Van geschiedenis tot cultuur en tactiek tot mentaliteit.

Wie zitten er volgens ESPN in het team van het toernooi (tot nu toe). Tijdens WK Praat worden er spelers genomineerd en beslist wie er uiteindelijk in het team komen. Welke 11 spelers kies jij uit?

In WK Praat wordt de zure uitschakeling van Oranje op het WK besproken. Na strafschoppen waren de Argentijnen te sterk...

Antonio Mateu Lahoz, de scheidsrechter bij Nederland - Argentiniรซ, heeft niet bepaald vrienden gemaakt met zijn optreden. In WK Praat wordt dit besproken.

Het sprookje van het Marokko op het WK leeft voort. Tegen Portugal werd geschiedenis geschreven door de Leeuwen van de Atlas. Marokko is het eerste Afrikaanse land ooit dat de halve eindstrijd van een WK bereikt.

In het Al Bayt Stadium was Frankrijk met 1-2 te sterk voor Engeland. Harry Kane werd schlemiel van de avond. Hij zette de Engelsen na een achterstand weer naast Frankrijk vanaf de stip, maar faalde in de tweede helft vanaf elf meter waardoor Frankrijk de 1-2 voorsprong vasthield.

De heren aan tafel bespreken de incidenten die tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Argentiniรซ plaatsvonden.

De heren aan tafel bespreken alles over Marokko en hun prestaties op het WK. Gaan ze de finale halen?

De heren aan tafel bespreken de fantastische vrije trap van Oranje tegen Argentiniรซ en veel meer.

Elftal van het toernooi? Welke spelers moeten verdienen een plek? De heren aan tafel bespreken het.

In WK Praat wordt Frankrijk als opvallende verrassing genoemd. Dat komt volgens Kenneth Perez vooral omdat ze met vele blessures alsnog zeer goed presteren.

De wetenschappelijke benadering bij het nemen van strafschoppen is volgens de analisten lang niet zo belangrijk als wordt gedacht.

De wetenschappelijke benadering bij het nemen van strafschoppen is volgens de analisten lang niet zo belangrijk als wordt gedacht.

Wat maakt Lionel Messi zo goed deze wedstrijd? Milan van Dongen, Marciano Vink, Arnold Bruggink en Fresia Cousiรฑo Arias bespreken het.

Louis van Gaal in de media tegen Argentiniรซ, was dat slim? Milan van Dongen, Marciano Vink, Arnold Bruggink en Fresia Cousiรฑo Arias bespreken het in WK Praat.

Wat is het verschil tussen Lionel Messi en Cristiano Roanldo? Milan van Dongen, Marciano Vink, Arnold Bruggink en Fresia Cousiรฑo Arias bespreken het.

Jan Joost van Gangelen, Kees Kwakman, Arnold Bruggink en Leo Driessen bespreken de halve finale tussen Frankrijk en Marokko en de finale tussen Frankrijk en Argentiniรซ.

Jan Joost van Gangelen, Kees Kwakman, Arnold Bruggink en Leo Driessen bespreken het vertrek van Henk Fraser bij FC Utrecht.

Daley Blind lijkt Ajax transfervrij te gaan verlaten! De heren aan tafel van WK Praat bespreken de huidige situatie bij Ajax en de mogelijke nieuwe club van de Oranje-international.

Danny Makkelie zal niet de scheidsrechter zijn bij de WK-finale, tijdens WK Praat bespreken de heren aan tafel hoe dat kan en wordt de rol van Pol van Boekel besproken.

Wouter Bouwman, Marciano Vink, Mark van Rijswijk en Hans Kraaij jr. bespreken de situatie van Daley Blind bij Ajax. De routinier van de Amsterdammers reageerde donderdag via social media op de berichten dat hij in de winter transfervrij vertrekt bij Ajax.

De heren aan tafel blikken vooruit op de WK-finale tussen Argentiniรซ en Frankrijk en verwachten een prachtaffiche. Marciano Vink is er heilig van overtuigd dat Lionel Messi zondag de kroon op zijn werk gaat zetten. Ook gaat het over de 'troostfinale' van zaterdag tussen Kroatiรซ en Marokko.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft de plannen voor het WK voor clubteams kenbaar gemaakt. Vanaf 2025 zal het deelnemersveld uitgebreid gaan worden naar 32 teams. Gaat de FIFA-voorzitter te ver met alle toernooien?

Aankomende zondag nemen Argentiniรซ en Frankrijk het tegen elkaar op in de finale van het WK 2022. In WK Praat beschouwen de heren aan tafel alvast het duel voor.

In WK Praat bespreken de heren aan tafel of bepaalde spelregels afgeschaft moeten worden of juist ingevoerd moeten worden.

In WK Praat bespreken de heren aan tafel of de troostfinale op een WK moet blijven.

In de tweede helft van Kroatiรซ - Marokko leken de Kroaten een strafschop te krijgen nadat Sofyan Amrabat Josko Gvardiol naar de grond haalde. Toch gaven de scheidsrechter, de VAR รฉn assistent-VAR geen strafschop.

Welke Argentijnse en welke Franse spelers komen in het WK Praat-elftal? Welke keeper staat onder de lat, welke motor op het middenveld en wordt het Lionel Messi of Kylian Mbappรฉ?

In WK Praat bespreken de heren aan tafel de weergaloze WK-finale tussen Argentiniรซ en Frankrijk. Lionel Messi bekroonde zijn carriรจre door de wereldtitel te pakken.

Emiliano Martinez werd wederom de penaltyheld van Argentiniรซ door twee strafschoppen tegen te houden in de finale van het WK. Is hij de beste doelman van het toernooi?

Ousmane Dembรฉlรฉ werd in de WK-finale na 40 minuten al gewisseld, in WK Praat wordt de Fransman benoemd tot slechtste speler van dit WK.

https://www.youtube.com/watch?v=Mhzu0256LXk

In WK Praat bespreken de heren aan tafel de extreme hoeveelheid extra tijd op het WK en of dit een opstap is naar het spelen met zuivere speeltijd.

Geef een reactie