Lotgenoten Podcast met Thijs Verlangen

Featured Video Play Icon

Thijs Verlangen helpt ondernemers om financieel vrij te worden. Echter belooft Thijs geen gouden bergen en trucjes om binnen 6 maanden financieel vrij te worden. Thijs leert jou een waterdicht systeem dat jou binnen 20 jaar volledig financieel vrij maakt. Ze spraken Thijs over zijn ondernemers avontuur van loonslaaf naar financieel vrije ondernemer onder de 30.

Op jonge leeftijd kreeg Thijs door de vader van zijn toenmalige vriendin een kijkje in het leven van ‘rijke’ mensen. Hij zag hoe zijn ‘rich dad’ slim investeerde en volledig financieel vrij leefden. Dit deed bij Thijs een vlammetje aanwakkeren dat sinds dien niet meer is gedoofd. Hij ging op avontuur en heeft ontdekt hoe jij in Nederland slim belasting kunt ontwijken, je geld goed kunt investeren en gegarandeerd binnen 20 jaar financieel vrij bent. Maar hoe werkt belasting ontwijking in Nederland? Wanneer ben je financieel vrij? En hoe word je financieel vrij? Ontdek dat en meer in aflevering 125 van de Lotgenoten Podcast.

Financieel expert, Thijs Verlangen, keert terug om te vertellen over de belastingdienst. Een vraag waar veel ondernemers mee zitten is: Hoe kan ik zo goed mogelijk mijn belastingaangifte doen? En dan het liefst op een manier dat je zo min mogelijk betaald. Thijs Verlangen legt uit hoe het belastingsysteem eruit ziet, hoe het werkt en vooral welke belasting loopholes jij kunt gebruiken om zo min mogelijk belasting te betalen. Ben jij ondernemer, zzp'er of heb je gewoon inkomen van een werkgever? Ongeacht je situatie is deze video een must-watch om te voorkomen dat je teveel belasting betaald.

Het belastingstelsel is voor veel mensen ingewikkeld. Ze hebben daarom samen met financieel expert, Thijs Verlangen, heel het belastingstelsel doorlopen en uitgelegd waar jij als ondernemer op moet letten. Om te beginnen worden belasting box 1, 2 en 3 uitgelegd met daarbij veel voorbeelden van belasting over inkomen. Na deze video wordt inkomsten belasting doen voor ondernemers een stuk eenvoudiger, inzichtelijker en goedkoper. Want hoe verkrijg je belastingvoordeel door middel van pensioen beleggen? Hoe ziet box 3 eruit in 2023? En wanneer is het voordelig om naar een BV te veranderen? Ontdek dat en meer in aflevering 1 van deze serie in samenwerking met Thijs Verlangen en Brand New Day.

Financieel expert, Thijs Verlangen, keert terug om te vertellen over pensioen beleggen. Een vraag waar weinig ondernemers over nadenken is: Hoe zorg ik dat ik later een goed pensioen heb? Pensioen opbouwen is misschien wat saai, maar zeker nu ongelooflijk belangrijk. Thijs Verlangen legt uit hoe het pensioenstelsel eruit ziet, hoe het werkt en vooral welke belasting loopholes jij kunt gebruiken om nu minder belasting te betalen en op je oude dag meer over te hebben. Ben jij ondernemer, zzp'er of heb je gewoon inkomen van een werkgever? Ongeacht je situatie is deze video een must-watch om te voorkomen dat je geen pensioen opbouwt.

Het pensioenstelsel is iets waar weinig mensen vanaf weten of mee bezig zijn. Ze hebben daarom samen met financieel expert, Thijs Verlangen, heel het pensioenstelsel doorlopen en uitgelegd waar jij als ondernemer (en werknemer) op moet letten. Om te beginnen legt Thijs Verlangen uit hoe het pensioenstelsel is ontstaan en waarom het de komende jaren er alleen maar slechter uit zal zien. Vervolgens gaat hij dieper in op manieren om sneller en goedkoper pensioen op te bouwen zodat je niet afhankelijk bent van een AOW. Na deze video is pensioen opbouwen voor ondernemers een stuk eenvoudiger, inzichtelijker en goedkoper. Want hoe verkrijg je belastingvoordeel door middel van pensioen beleggen? En wanneer is het voordelig om te investeren bij Brand New Day? Ontdek dat en meer in aflevering 2 van deze serie in samenwerking met Thijs Verlangen en Brand New Day.

Financieel expert, Thijs Verlangen, keert terug om te vertellen over beleggen. Een vraag die veel mensen bezig houdt is: Hoe kan ik het best beginnen met beleggen? Vaak wordt beleggen heel spannend gemaakt, maar eigenlijk is de eenvoudige aanpak vaak het meest efficiënt. In deze aflevering gaan we in op beleggen in aandelen voor beginners (en voor gevorderden). Heb jij geld dat je graag wilt investeren om meer vermogen op te bouwen? Dan is deze aflevering een must-watch om op de beste en meest onderbouwde manier te beleggen.

Beleggen in aandelen is iets dat veel mensen bezig houdt, maar waar weinig echt veel vanaf weten. Ze hebben daarom samen met financieel expert, Thijs Verlangen, gevraagd om ons te vertellen hoe je het best kunt beleggen. In deze podcast legt Thijs Verlangen beleggen voor dummies uit. Welke strategie werkt het best om te beleggen? Is er verschil tussen normaal beleggen en pensioen beleggen? En wanneer is het voordelig om te investeren bij Brand New Day? Ontdek dat en meer in aflevering 3 van deze serie in samenwerking met Thijs Verlangen en Brand New Day.

Financieel expert, Thijs Verlangen, keert alweer voor de vijfde keer terug in onze studio om je op de hoogte te brengen van zijn laatste bevindingen. Hij begint het gesprek over zijn transitie van werknemer naar fulltime ondernemer, en hoeveel moeite hij daarmee heeft gehad. Thijs vertelt over beleggen en vermogensopbouw, waarbij verschillende belastingvoordelen en strategieën mogelijk zijn, zoals het oprichten van een BV en het investeren in vastgoed. Hij benadrukt het belang van optimalisatie en automatisering van financiële processen. Hij merkt vooral dat ondernemers hierin zo veel mogelijk ontzorgt in willen worden.

Thijs heeft het in de podcast ook over zijn nieuwste project genaamd ‘’Mijn Picasso’’. Een rekenmethode waarmee hij laat zien dat je met 1,8 miljoen euro in je holding de rest van je leven, inflatie-proof, € 4100 netto per maand kan ontvangen. En dat zonder vermogensbelasting te betalen. Kortom, weer een podcast bomvol interessante weetjes die je meteen kunt toepassen op je eigen financiële situatie.

Het gouden finance-duo, Jur van Groenigen en Thijs Verlangen, bespreken de recente verandering en uitdagingen op het gebied van vastgoed en investeren. Ze gaan onder andere in op de nieuwe regels die in 2023 zijn ingevoerd, waaronder de verhoogde overdrachtsbelasting van 10,4%, die voorheen 8% was en daarvoor zelfs 2%. Ook wordt de regulering van huurprijzen belicht, waarbij punten worden toegekend voor de vrije sector op basis van onder andere het energielabel. Het nieuwe puntensysteem beïnvloedt investeringsbeslissingen, met strafpunten voor bijvoorbeeld het ontbreken van buitenruimte of lage energie-efficiëntie. Want vanaf 2023 moet je minimaal energielabel C hebben gehaald. Welke impact heeft dit op Nederland, investeerders en de huizenprijzen?

Thijs Verlangen is inmiddels niet meer weg te deken bij Lotgenoten. Hij keert terug met misschien wel een van de meest belangrijkste aflevering van dit jaar. In deze aflevering gaan we diep in op de veranderingen in de belastingregels, en ontdekken we hoe jij je belastbaar inkomen dit jaar verlaag om minder belasting te betalen en dat geld gebruikt om je pensioen naar voren te halen (klinkt als een win-win toch?).

Dit is de tweede editie van de jaarlijkse update met Thijs Verlangen over de belastingregels en slimme trucs om minder belasting te hoeven betalen in 2023. Want zoals je weet, in Den Haag houden ze ervan om dingen vaak te veranderen en dan het liefst zo ingewikkeld mogelijk. Thijs maakt het allemaal wat eenvoudiger en je kunt er direct mee aan de slag!

In de tweede aflevering van de serie Brand New Day met Thijs Verlangen gaan ze dieper in op de recente veranderingen binnen alle belastingregels. Thijs neemt je mee door de belangrijkste punten van afgelopen Prinsjesdag en de gevolgen ervan voor belastingbetalers. Hij verheldert het complexe landschap van Box 1 en de manier waarop belastingen worden toegepast, zowel voor particulieren als ondernemers.

Daarnaast deelt hij zijn kennis over de indeling van de drie belastingboxen en legt uit hoe je geld van je eigen BV kan lenen. Thijs legt ook de mogelijkheden uit van beleggen vanuit een BV en werpt licht op de huidige situatie voor starters op de woningmarkt. In zijn betoog gaat hij dieper in op de veranderingen in belasting box 2 en werpt hij een blik op belastingen met betrekking tot horloges, kunst en crypto. Hij geeft waardevolle inzichten en tips over belastingvoordelen in box 3, en hij onthult de complexiteit van erfbelasting in Nederland. Ten slotte deelt hij praktische stappen die men dit jaar nog kan nemen om de belastingdruk te minimaliseren. Deze podcast biedt niet alleen een diepgaande analyse van de recente belastingontwikkelingen, maar ook concrete handvatten voor belastingoptimalisatie, waardoor het een must-listen is voor iedereen die zijn financiële situatie beter wil begrijpen en verbeteren.

Geef een reactie