Rustiger en goedkoper openbaar vervoer?

Featured Video Play Icon

Treinen, bussen, trams en metro's: we reizen allemaal met het openbaar vervoer. En dat is duur en druk. In de verkiezingscampagne hoor je er weinig over, maar toch staat ook de toekomst van het openbaar vervoer op 22 november op het stembiljet. Hoe haalbaar zijn de plannen van politieke partijen om het openbaar vervoer rustiger en goedkoper te maken?

Kunnen we langere treinen laten rijden om de drukte tegen te gaan? Krijgen we met een goedkoop klimaatticket automobilisten echt hun auto uit en de trein in? En wordt de trein prettiger voor iedereen als, naast de NS, ook andere bedrijven treinen kunnen laten rijden? Pointer Checkt zoekt het voor je uit, zodat jij goed geïnformeerd naar de stembus kan.

Eindeloos scrollen, commenten en liken: we zitten allemaal op social media. Maar hoe weet je wat er klopt van de eindeloze stroom berichten die je voorbij ziet komen? In deze serie van Pointer Checkt gaat Jos de Groot op zoek naar feiten en wetenschappelijke onderbouwing bij claims die online veel worden gedeeld. Wat doet magnesium met je? Moet je doodsbang worden van microplastics? Is Gen-z echt de generatie zwak? En hoe snel kom je nepnieuws over klimaatverandering tegen op TikTok?

Geef een reactie