Echte Franse stoofvlees

Featured Video Play Icon

Tijd voor een Franse klassieker! Boeuf Bourguignon, oftewel rund uit de Bourgogne. Lekker met dit koude weer genieten van liefde uit een pannetje.

Boef Bourguignon

  • 2 uien
  • 6 sjalotten
  • 3 wortelen
  • 6 teentjes knoflook
  • 700 gram runder riblappen
  • 200 gram spek
  • Zout en peper
  • Verse tijm
  • 2 eetlepels olijf olie
  • 50 gram boter
  • 1 blikje tomaten puree
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 milliliter boullion
  • 400 milliliter rode wijn
  • 3 laurier
  • Verse platte peterselie
  • 2 eetlepels boter
  • 250 gram champignons

Fluffy aardappelpuree

  • 1 kilogram kruimige aardappelen
  • Zout
  • 200 milliliter melk
  • 4 eetlepels boter
  • Snuf nootmuskaat

Geef een reactie