Featured Video Play Icon

Trek in lasagne maar dan net iets anders? Lekker op z'n Grieks? Moussaka is je antwoord! Moussaka is een traditioneel gerecht gemaakt op basis van aubergine.

Bechamelsaus

  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 750 milliliter volle melk
  • Snuf peper
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 3 eigelen
  • 150 gram Parmezaanse kaas

Moussaka vulling

  • 2 aubergines
  • 500 gram aardappels
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 700 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram gehakte tomaten
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 kaneel stokje
  • 20 takjes tijm

Geef een reactie