Featured Video Play Icon

Zuurvlees a.k.a. stoofvlees, misschien wel het oudste gerecht uit Nederland. Mals, zacht zoet zuur vlees over patat heen gegoten. Wie vindt dat nou niet lekker?

Zuurvlees

  • 1 kilogram sukadelappen
  • 400 milliliter azijn
  • 400 milliliter water
  • 5 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 8 jeneverbessen
  • 15 peperkorrels
  • 100 gram boter
  • 4 grote uien
  • 150 gram appelstroop
  • 150 gram ontbijtkoek
  • 50 gram suiker

Patat

  • 1 kilogram bloemige aardappelen
  • 1 liter zonnebloem olie
  • Zout naar smaak

Mosterd mayo

  • 250 milliliter zonnebloem olie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels grove mosterd

Geef een reactie